Cum pot schimba numele pc-ului/laptop-ului in Windows 10

Cum pot schimba numele pc-ului/laptop-ului in Windows 10

Toate desktop-uri si laptop-uri ce ruleaza sistemul de operare Windows au un nume. Acest lucru ar putea părea ciudat, dar este destul de important pentru cei care au mai multe dispozitive legate în rețea.

Medota 1
Deschideți „Run” prin apăsarea tastei Win + R. Apoi introduceți „sysdm.cpl“ în caseta Run.
Apăsați OK pentru a deschide fereastra System Properties.

Faceți click pe tab-ul Computer Name (dacă nu este deja selectată). Apăsați butonul Change pentru a deschide fereastra prezentată mai jos. Aceasta include numele computerului curent pe care-l puteți șterge acum din caseta text. Introduceți un nume în caseta de text și apăsați OK. Apoi reporniți pc-ul/laptop-ul pentru aplicarea setării.Metoda 2
Alternativ, puteți edita numele PC-ului cu aplicația Settings. Faceți click pe Settings din meniul Start pentru a deschide aplicația. Apoi selectați System pentru a deschide opțiunile de mai jos.

Selectați About din partea stângă a ferestrei. Apoi apăsați pe butonul Rename PC. Tastați noul nume în caseta de text (de reținut: spațiile nu pot fi incluse în caseta de text). Apăsați butonul Next și apoi reporniți PC-ul.

NOTĂ: Acest articol ar putea veni la îndemână dacă configurați o rețea locală cu mai multe dispozitive care au nevoie de ID-uri unice.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!