Cum pot partaja în rețea fișiere între Mac-uri

Cum pot partaja în rețea fișiere între Mac-uri

Pentru a partaja fișiere cu un alt Mac intr-o rețea, trebuie mai întâi să activați partajarea fișierelor selectând pictograma Sharing din System Preferences.

În tab-ul Service (partea sângă) din fereastra Share, asigurați-vă că este bifată caseta File Sharing. Dacă nu este activată, faceți click pe caseta din dreptul tab-ului pentru a o activa.
În timp ce este selectată, veți vedea adresa pe care trebuie să o utilizați pentru a vă conecta la partajarea de fișiere Mac.


NOTĂ: Notați această adresă, deoarece va trebui să o introduceți pe celelalte computere din rețea dacă doriți să vă conectați la partajarea de fișiere Mac.

După ce partajarea de fișiere este activată, vă puteți conecta de la un alt Mac selectând Go din meniul Finder apoi Connect to Server (sau apăsând Command + K).

Când se deschide fereastra Connect to Server, introduceți adresa pe care ați notat-o în caseta Server Address și faceți click pe Connect.

Apoi vi se va cere să introduceți un nume de utilizator și o parolă pentru un cont pe Mac, care permite partajarea fișierelor. Odată ce vă conectați, unitatea pentru fișierele de partajare Mac va fi montată pe desktop. Puteți să-l deschideți ca și în orice alt dosar pentru a copia fișiere de pe celalalt computer la cel pe care vă aflați.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!