Cum pot bloca accesarea unuia sau mai multor site-uri web in Windows (ex. Facebook – Youtube)

Cum pot bloca accesarea unuia sau mai multor site-uri web in Windows (ex. Facebook - Youtube)

Există mai multe motive pentru care ați putea bloca anumite site-uri pe computerul dvs. Unele site-uri web ar putea răspândi viruși, conținutul explicit sau chiar încercarea de a vă fura datele personale.

Există mai multe modalități de blocare a site-urilor web. Puteți alege să blocați site-urile doar în anumite browsere, pentru întregul sistem de operare sau chiar în router-ul de rețea.

Iată cum puteți bloca site-urile pentru întregul sistem de operare – Windows

Pasul 1.

Asigurați-vă că aveți acces de administrator pe computer. Conectați-vă la PC utilizând un cont de administrator și navigați: C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \

Pasul 2.

Faceți dublu click pe fișierul numit “hosts” și selectați Notepad din lista de programe pentru a deschide fișierul. Faceți click pe OK. Ultimele două linii din fișierul “hosts” trebuie să citească
#    127.0.0.1 localhost” și
#    :: 1             localhost„.

NOTĂ: În cazul în care nu puteți edita fișierul, va trebui să faceți click dreapta pe fișierele etichetate și să selectați Properties. Faceți click pe tab-ul Security, selectați contul de administrator și faceți click pe Edit. În fereastra de tip pop-up, selectați din nou contul și verificați Full control. Faceți click pe Apply > Yes. Acum faceți click pe OK în toate ferestrele pop-up.

Pasul 3.

La sfârșitul fișierului, puteți adăuga blocarea adreselor site-urilor web. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să adăugați o linie la sfârșitul fișierului, cu 127.0.0.1 și apoi numele site-ului pe care doriți să-l blocați – aceasta va redirecționa numele site-ului la computerul local.

Pasul 4.

Pentru a bloca site-ul FACEBOOK, adăugați „127.0.0.1 www.facebook.com” la sfârșitul fișierului.

Pasul 5.

Repetați Pasul 4 până când adăugați toate site-urile web pe care doriți să le blocați.

Pasul 6.

Acum închideți fișierul hosts și faceți click pe Save. Reporniți calculatorul pentru ca modificările să aibă efect și veți descoperi că toate site-urile respective sunt blocate.

NOTĂ: Am verificat această metodă atât cu Windows 7, cât și cu Windows 10.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!