Cum pot afla parola retelei Wi-Fi?

Cum pot afla parola retelei Wi-Fi?

Care este parola de la rețeaua Wi-Fi? Fie că ați schimbat parola implicită sau nu, este simplu să o puteti găsi. Puteți căuta orice parolă de rețea Wi-Fi, dacă v-ați conectat anterior la acea rețea de la un PC cu Windows sau Mac.belkin-travel-router-3-480x360

Fie că ați pierdut parola la rețeaua de acasa sau sunteti in vizita la cineva și nu doriti să-i cereti parola a doua oară, iată cum o puteți găsi.

Routerele Wi-Fi vin cu un nume de rețea implicit și o parola. Fiecare router are propria expresie de acces. Pentru a găsi expresia de acces, luati routerul Wi-Fi și examinati-l. Ar trebui să vedeți un autocolant undeva pe el, care conține atât „SSID” – numele rețelei fără fir – și expresia de acces. În cazul în care nu ați schimbat încă expresia de acces.

Dacă nu vedeți o expresie de acces imprimata pe router-ul în sine, încercați să uitati pe documentația cu care a venit router-ul pentru mai multe informații. Este posibil să utilizați un model mai vechi de router care a folosit aceeași expresie de acces pe toate routerele, sau una care a inclus o rețea Wi-Fi deschisa. În cazul în care nu puteți găsi documentația router-ului, efectuați o căutare web pentru modelul respectiv.

Metoda pentru sistemul de operare Microsoft Windows
Dacă v-ați conectat la rețeaua Wi-Fi de pe un laptop sau PC desktop, Windows-ul va retine parola rețelei Wi-Fi. Pentru a căuta o parolă de rețea Wi-Fi pe Windows, deschideți Control Panel și faceți click pe „View network status and tasks” din secțiunea Network and Internet.
(Pe Windows 10 și 8.1, aveți posibilitatea să faceți click dreapta pe butonul de Start și selectați „Control Panel„, pentru a deschide rapid Control Panel.)

Dați click dreapta pe numele actualei conexiuni Wi-Fi, apoi click pe butonul „Change adapter settings”  si apoi „Wireless Properties„.
Faceți click pe „Security” și bifați „Show characters (Afișare caractere)” caseta pentru a vizualiza parola ascunse.

Metoda pentru sistemul de operare Macintosh (Mac OS)
Dacă detineți un Mac, care este în prezent conectat la rețeaua Wi-Fi sau anterior conectat la acesta si doriti sa aflati parola de acces la reteau Wi-Fi, Mac-ul vă permit să vizualizați aceste informații – dispozitivele mobile cum ar fi smartphone-urile Android și iPhone-urile, iPad-urile Apple nu vă permit să vizualizați parolele de rețea Wi-Fi.

Pentru a găsi parola de acces Wi-Fi pe Mac, apăsați tastele „Command + Space” pentru a deschide casuta de căutare „Spotlight” si tastati „Keychain Access„, fără ghilimele și Enter pentru a deschide aplicația Keychain Access.
Localizați numele rețelei Wi-Fi din listă,  apoi faceți click pe butonul „info” – apare ca un „i” – în partea de jos a ferestrei.

Dați click pe „Show Password (Afișare parolă)” din fereastra care apare. Va trebui să introduceți numele de utilizator și parola pentru a avea acces la parola. Veti avea nevoie de un cont de administrator pentru acest lucru. Presupunând că contul dvs. Mac este un cont de administrator, trebuie doar să introduceți numele de utilizator și parola contului.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!