Cea mai ușoară și gratuită modalitate de backup (copie de rezervă) pentru Mac

Cea mai ușoară și gratuită modalitate de backup (copie de rezervă) pentru Mac

Time Machine este soluția gratuită a celor de la Apple pentru backup. Este ușor de configurat și de utilizat, este un instrument excelent pentru cei care doresc să facă copii de rezervă ale datelor pe un hard disk extern.

Time Machine are o mulțime de caracteristici. Este automat, face copie de rezervă la fiecare oră fără intervenția utilizatorului. Implicit, va copia totul, fișiere de sistem, aplicațiile, conturi, preferințe, mesajele de e-mail, muzică, fotografii, filme, documente și multe altele.

Cea mai bună parte a Time Machine este capacitatea de a păstra mai multe copii ale fișierelor. Ori de câte ori este schimbat un fișier, Time Machine îl poate aduce înapoi, făcând ca recuperarea unei versiuni specifice a unui fișier să fie simplă și rapidă.

În practică, aceasta înseamnă că, dacă adăugați o propoziție la un document în fiecare zi, la sfârșitul lunii veți putea să preluați o copie care să reflecte fiecare punct de editare.

De asemenea, dacă ștergeți un fișier sau un folder de pe Mac, Time Machine va păstra o copie pentru o perioadă, oferindu-vă o fereastră în care poate fi recuperat.

NOTĂ: Vă recomandăm să dedicați un întreg hard disk pentru Time Machine și unul care să aibe cel puțin de două ori dimensiunea discului dvs. intern.

Configurare Time Machine

Machine Time este incredibil de ușor de configurat. Pur și simplu cumpărați un hard disk și conectați-l în Mac. Odată ce ați făcut acest pas, macOS-ul va afișa această casetă de dialog:
Time Machine — New drive


Odată ce ați selectat un drive, Time Machine va începe backup-ul inițial. În funcție de numărul de fișiere de pe computer și de tipul de unitate pe care-l utilizați, acest lucru poate dura mai multe ore. Deoarece Time Machine captează doar fișierele modificate în timpul copierii ulterioare, backup-urile viitoare ar trebui să fie mult mai rapide.

Time Machine este proiectat să ruleze la fiecare oră. În cazul în care Mac-ul dvs. este în stand by sau nu are o copie de rezervă din anumite motive, va începe să lucreze din nou cât mai repede posibil.

NOTĂ: Atâta timp cât Mac-ul vă vedea hard disk-ul Time Machine, acesta va avea grijă de backup pentru dvs.

Recuperarea fișierelor cu Time Machine

Recuperarea unui fișier dintr-o copie de rezervă este foarte ușoră. Pur și simplu navigați la pictograma Time Machine din bara de meniu a Mac-ului și selectați „Enter Machine Time”.

Puteți naviga la dosarul în care a fost instalat fișierul cu fereastra Finder, interesant este glisorul din partea dreaptă a ecranului. Îndepărtarea cu ajutorul cursorului arată datele și orele copiilor de rezervă disponibile.


Faceți click pe butonul “Restore” pentru a copia fișierul de pe unitatea de rezervă și pentru al returna pe unitatea principală de pe Mac. Dacă un document există în directorul cu același nume, macOS-ul vă va întreba ce ar trebui să facă.

Dacă reformatați sau înlocuiți Mac-ul, puteți utiliza Setup Assistant pentru a copia toate (sau unele) date dintr-o unitate Time Machine. Mențineți unitatea conectată la prima pornire și sistemul de operare vă va ajuta să restaurați fișierele.

NOTĂ: Nu există niciun motiv să nu păstrați o copie de siguranță. Este ușor de configurat și utilizat iar hard-urile externe sunt ieftine.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!