Ce trebuie să faceți dacă v-ați uitat parola pentru Mac – resetare parola Mac

Ce trebuie să faceți dacă v-ați uitat parola pentru Mac - resetare parola Mac

Apple MacOS este un sistem de operare securizat, iar în centrul securității este parola dvs. Mac. Ce faceți dacă ați pierdut sau uitat parola Mac-ului? Dacă parola dvs. nu funcționează sau dacă ați uitat-o, nu vă faceți griji. În acest articol vă vom arăta cum să recuperați/resetați o parolă pierdută.

Veți avea nevoie de parola pentru Mac ori de câte ori doriți să instalați o aplicație, să faceți schimbări în sistem și uneori când ștergeți fișiere importante.

Obțineți o sugestie pentru parola dvs. Mac

Înainte de a merge și de a reseta sau de a vă înlocui parola, ar trebui să vedeți dacă indicația de parolă vă reîmprospătează memoria. Nu există nicio limită pentru numărul de introduce a parolei, după trei încercări MacOS-ul va oferi o sugestie (sugestia este o frază pe care ați introdus-o în caseta de indiciu atunci când ați configurat parola).
Vă poate ajuta să vă amintiți parola

Click pe System Preferences
Alegeți Users & Groups
Faceți click pe pictograma “lăcățel” din partea stângă jos
Apăsați tasta Return de trei ori
Ecranul se va “mișca” de fiecare dată când apăsați și după cea de-a treia mișcare sugestia de parolă apare sub câmpul Password. Încercați parola de câte ori este nevoie, nu există nici o limită pentru a încerca parola.

NOTĂ: Dacă nu apare sugestia de parolă, înseamna că nu a fost setată să afișeze indicii de parolă în opțiunile de conectare. Din păcate, singura modalitate de a schimba această setare este să vă conectați la Mac. Din fericire există și alte modalități de a vă găsi parola, așa că citiți mai departe.

Utilizarea modul de recuperare pentru a reseta parola

Apple include un instrument pentru înlocuirea parolei unui Mac. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă ați uitat complet parola.

1. Opriți-vă Mac-ul (Shut Down)
2. Apăsați butonul de pornire în timp ce țineți apăsat Command-R.
3. Selectați Disk Utility și apăsați Continue
4. Alegeți Utilities> Terminal
5. Tastați în Terminal – “resetpassword” și apoi Return/Enter
6. Selectați volumul/partiția care conține contul
7. Alegeți contul de schimbat
8. Introduceți o nouă parolă în câmpurile necesare
9. Introduceți o sugestie nouă de parolă
10. Faceți click pe Save
11. Se va afișa un avertisment că parola a fost modificată, click pe OK

Acum vă puteți conecta utilizând noua parolă.

Share

Admin

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!