Ce trebuie să faceți dacă v-ați uitat parola pentru Mac – resetare parola Mac

Ce trebuie să faceți dacă v-ați uitat parola pentru Mac - resetare parola Mac

Apple MacOS este un sistem de operare securizat, iar în centrul securității este parola dvs. Mac. Ce faceți dacă ați pierdut sau uitat parola Mac-ului? Dacă parola dvs. nu funcționează sau dacă ați uitat-o, nu vă faceți griji. În acest articol vă vom arăta cum să recuperați/resetați o parolă pierdută.

Veți avea nevoie de parola pentru Mac ori de câte ori doriți să instalați o aplicație, să faceți schimbări în sistem și uneori când ștergeți fișiere importante.

Obțineți o sugestie pentru parola dvs. Mac

Înainte de a merge și de a reseta sau de a vă înlocui parola, ar trebui să vedeți dacă indicația de parolă vă reîmprospătează memoria. Nu există nicio limită pentru numărul de introduce a parolei, după trei încercări MacOS-ul va oferi o sugestie (sugestia este o frază pe care ați introdus-o în caseta de indiciu atunci când ați configurat parola).
Vă poate ajuta să vă amintiți parola

Click pe System Preferences
Alegeți Users & Groups
Faceți click pe pictograma “lăcățel” din partea stângă jos
Apăsați tasta Return de trei ori
Ecranul se va “mișca” de fiecare dată când apăsați și după cea de-a treia mișcare sugestia de parolă apare sub câmpul Password. Încercați parola de câte ori este nevoie, nu există nici o limită pentru a încerca parola.

NOTĂ: Dacă nu apare sugestia de parolă, înseamna că nu a fost setată să afișeze indicii de parolă în opțiunile de conectare. Din păcate, singura modalitate de a schimba această setare este să vă conectați la Mac. Din fericire există și alte modalități de a vă găsi parola, așa că citiți mai departe.

Utilizarea modul de recuperare pentru a reseta parola

Apple include un instrument pentru înlocuirea parolei unui Mac. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă ați uitat complet parola.

1. Opriți-vă Mac-ul (Shut Down)
2. Apăsați butonul de pornire în timp ce țineți apăsat Command-R.
3. Selectați Disk Utility și apăsați Continue
4. Alegeți Utilities> Terminal
5. Tastați în Terminal – “resetpassword” și apoi Return/Enter
6. Selectați volumul/partiția care conține contul
7. Alegeți contul de schimbat
8. Introduceți o nouă parolă în câmpurile necesare
9. Introduceți o sugestie nouă de parolă
10. Faceți click pe Save
11. Se va afișa un avertisment că parola a fost modificată, click pe OK

Acum vă puteți conecta utilizând noua parolă.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!