Ce sunt și cum se utilizează caractere emoji pe Mac

Ce sunt și cum se utilizează caractere emoji pe Mac

Emoji au apărut pentru prima dată pe Mac-uri de la Mac OS X 10.7 Lion și tot mai multe sunt adăugate în mod continuu la fiecare update macOS. În macOS High Sierra 10.13.1 au fost adăugate: o girafă, un arici, o zebra, un vampir și multe altele.

Ce sunt emoji?

Emoji sunt imagini mici care pot fi folosite în locul unui singur caracter în textul digital, permițând astfel fanilor emoji să exprime o gamă largă de concepte și emoții.

În acest articol vă vom arăta cum să folosiți emoji pe Mac. 😉

Cum să plasați un emoji în text

Ctrl + Cmd + Space – este comanda rapidă pentru majoritatea aplicațiilor care acceptă emoji.
Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să deschideți meniul Edit din bara de sus și căutați o opțiune pentru caractere speciale ( în funcție de software și versiunea dvs. de MacOS, doar Characters sau Emoji & Characters).

Exemplu: În TextEdit, selectați Edit > Emoji & Symbols (macOS High Sierra 10.13.1) pentru afișarea panoului de caractere. Faceți dublu click pe un emoji dorit și va apărea în documentul dvs. TextEdit.


Puteți alege emoji din întreaga bibliotecă.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!