Ce înseamnă și este o sursă certificată cu standardul 80 Plus

Ce înseamnă și este o sursă certificată cu standardul 80 Plus

Sistemul 80 Plus a fost creat în 2004 cu doar trei categorii: Gold, Silver și Bronze. Astăzi, datorită îmbunătățirilor făcute de producători și dorința de a diferenția produsele de calitate superioară, avem Platinum și Titanium în partea superioară.

Sistemul 80 Plus este configurat pentru a evalua eficiența surselor de alimentare. Fiecare sursă de alimentare certificată de standardul 80 Plus este eficientă la cel puțin 80% din sarcină. În plus față de eficiența minimă de 80%, trebuie să prezinte un factor de putere de cel puțin 0,9 la sarcină de 50%.

Factorul de putere este o altă măsură a eficienței care surprinde raportul dintre puterea care intră în sursa de alimentare și energia care iese din sursa de alimentare.

Ce tip de sursă ar trebui să achiziționez

În majoritatea situațiilor, este suficientă o sursă de alimentare 80 Plus Silver sau 80 Plus Gold.

Un răspuns bun la această întrebare depinde de două lucruri: cât de mult vă interesează zgomotul și cât de mulți bani doriți să cheltuiți. O sursa de alimentare cu eficiență ridicată produce mai puțină căldură, pe măsură ce crește prețul, veți avea acces și la alte funcții, cum ar fi conectori modulari, îmbinări îmbunătățite și garanții mai mari. Acestea sunt motive pentru a cheltui mai mulți bani pe o sursă. Să știți că diferența de performanță ar putea să nu fie la fel de evidentă pe cât sperați între o sursa de alimentare de top și una la jumătate din prețul celei de vârf.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!