Ce este un atac de tip phishing?

Ce este un atac de tip phishing?

Atacul de tip “phishing” se definește ca o formă de atac socială care utilizează e-mail-uri sau site-uri infectate pentru a solicita informații personale de la o persoană fizică sau societate dându-se drept o organizație sau entitate de încredere.

Atacurile de phishing folosesc trimiterea mesajelor de tip mail pentru utilizatorii care par să fie dintr-o instituție sau societate în care individul își desfășoară activitatea cum ar fi: servicii bancare, instituții financiare sau un serviciu web prin care individul are un cont.

Scopul unei încercări de phishing este de a păcăli destinatarul în a furniza datele de conectare sau alte informații sensibile.

De exemplu, un e-mail de tip phishing care pare să provină dintr-o bancă, poate avertiza destinatarul că informațiile contului au fost compromise, redirecționand individului catre un site web unde să reseteze numele de utilizator și / sau parola. Acest site este infectat / fraudulos, conceput doar pentru a colecta informații de autentificare de la victimele phishing-ului.

Internet crime and electronic banking security

Aceste site-uri frauduloase conțin script-uri rău intenționate care execută pe computerul local / laptop al utilizatorului un link atunci când este apasat dintr-un e-mail de phishing pentru a deschide site-ul web compromis.

NOTĂ: În cazul în care conținutul unui e-mail vă este suspect, sunați la societatea în cauză pentru a afla dacă e-mailul a fost trimis în mod legitim. În cazul în care nu, societatea a luat la cunostință atacul și poate lua măsuri pentru avertizarea altor clienți și utilizatori ai potențialei tentative de phishing care par să vină de la compania lor.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!