Ce este nou în macOS 10.13 High Sierra

Ce este nou în macOS 10.13 High Sierra

Următoarea versiune de MacOS vine în această toamnă cu îmbunătățiri pentru Safari, Mail, Photos și multe altele. Iată cele mai bune caracteristici pe care le veți vedea în MacOS 10.13 High Sierra.

NOTĂ: Numele de High Sierra reflectă cea mai înaltă regiune a munților Sierra Nevada din California.
Versiunea pentru dezvoltatori este deja disponibilă; Public Beta va fi disponibilă în cursul acestei luni, urmând ca versiunea finală să ajungă în această toamnă.

Safari va bloca anunțurile și videoclipurile automate

Safari va opri în mod automat redarea clipurilor, o mișcare de care suntem siguri că aplicația Facebook este deja deranjată. De asemenea, Apple anunțat că Safari va bloca și anunțurile de pe paginile web. Indiferent de companiile care ar putea fi deranjate aceste măsuri vor face ca navigarea să fie mai bună pentru toată lumea.

Aplicația Mail

Aplicația de Mail va avea aceeași caracteristică cu sugestiile Spotlight, în partea de sus a rezultatelor căutării recomandând e-mailuri speciale. Ar putea face ca email-urile să fie mai rapide.
Apple a anunțat suport pentru modul split-screen în timp ce compuneți un mail.

Aplicația Photos

Cele mai mari schimbări vizuale sunt în aplicația Photos. Există o bara laterală care vă ajuță să navigați în fotografii, permițându-vă să vedeți fotografiile pe care le-ați importat la data adaugării lor.
Acum puteți edita culorile și multe alte efecte chiar în cadrul aplicației. Dacă nu este suficient, puteți deschide imaginile cu un editor terț (ex. Photoshop) iar orice schimbare făcută și salvată va apărea imediat în aplicația Photos. Acest lucru nu va deveni un instrumentul de organizare preferat pentru fotografi, dar este un pas în direcția cea bună.

Sistemul de fișiere Apple

APFS: Noul sistemul de fișiere Apple (APFS) este deja utilizat pe dispozitivele iOS și va fi implicit pentru MacOS High Sierra. Acest sistem de fișiere a fost anunțat pentru prima oară în urmă cu un an. Acest lucru ar trebui să aducă transferuri rapide și introducerea de noi caracteristici precum criptarea nativă și protecția.
Puteți deja să formatați o unitate AFS, dar acest format de fișier este acum sistemul de fișiere implicit pentru toate sistemele macOS. Nu este clar dacă actualizarea la noua versiune APFS va însemna schimbarea sistemului dvs. de fișiere sau dacă va trebui să faceți o nouă instalare pentru a profita de noul sistem de fișiere.

Mac-urile beneficiază de plăcile grafice externe

Dacă doriți o placă grafică extrem de puternică într-un MacBook Pro, MacOS High Sierra oferă un suport oficial pentru plăcile grafice externe pe FireWire. Apple lansează un kit cu o placă grafică AMD Radeon 580.

NOTĂ: Publicul țintă sunt dezvoltatorii, nu jucătorii, așa că nu vă așteptați la o versiune a consumatorilor în curând, dar este totuși o modalitate interesantă de a oferi dezvoltatorilor acces la o mai mare putere grafică.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!