Ce este Dark Web-ul – Internetul întunecat

Ce este Dark Web-ul - Internetul întunecat

Există web-ul normal pe care majoritatea utilizatorilor îl folosesc, care este ușor accesibil – indexat de motoarele de căutare și mai există site-urile Web „ascunse” (deep web și dark web), care nu se vor afișa atunci când căutați în Google și nu pot fi accesate fără software special.

Dark Web-ului

Dark Web-ul” este o parte mai mică a rețelei Deep Web care nu poate fi accesată fără software special/dedicat. Deep Web-ul este doar o parte a paginilor web care nu sunt accesibile de motoarele de căutare. Nu veți găsi aceste site-uri atunci când utilizați un motor de căutare ca Google, Bing sau Yahoo.

Dark Web-ul” există pe rețelele “întunecate” care sunt „rețele suprapuse”. Acestea au nevoie de software special pentru a putea fi accesate astfel încât în mod normal nu sunt vizibile de către necunoscători.

De exemplu, software-ul liber ascunde o rețea întunecată. În timp ce puteți utiliza Tor pentru anonimizarea activității dvs. de navigare pe site-uri web obișnuite, Tor oferă site-uri onion sau servicii „Tor hidden„. Acestea sunt site-uri speciale care pot fi accesate numai prin Tor. Folosesc anonimatul lui Tor pentru a ascunde localizarea server-ul. Numai persoanele conectate la Tor le pot vedea/accesa, astfel încât acestea nu sunt în mod normal accesibile și este dificil pentru cineva să urmărească cine le vizitează.

Există însă și alte rețele de “întuneric” concepute pentru a servi la alte scopuri, cum ar fi rețele de partajare a fișierelor proiectate pentru împărtășirea secretelor de software piratat și fișiere media.

Ce veți găsi pe Dark Web

Dark Web-ul ascunde site-urile care nu doresc să fie pe internet normal, unde pot fi urmărite.

Dark Web-ul oferă o anonimitate – atât pentru persoanele care vizitează site-urile web, cât și pentru site-uri. Veți găsi site-uri web care vând cărți de credit furate, liste de numere de asigurări sociale, documente false, valută contrafăcută, arme și medicamente. De asemenea, veți găsi site-uri de jocuri de noroc și directoare de servicii criminale, inclusiv asasini. Plata pentru astfel de servicii implică o monedă digitală, Bitcoin.

NOTĂ: Unul dintre cele mai cunoscute exemple de site-uri întunecate a fost Silk Road, un site imens de piață neagră, unde medicamentele erau oferite spre vânzare cu plăți efectuate în Bitcoin și droguri expediate către cumpărători prin intermediul poștei.

Există o mulțime de lucruri periculoase în Dark Web. Probabil nu doriți să vizitați site-uri Dark Web-ul.

Când trebuie să vizitați Dark Web-ul și de ce

NOTĂ: Probabil că nu ar trebui să-l vizitați niciodată.

Dacă sunteți într-o țară cu un regim asupritor și doriți să accesați rețele de socializare sau site-uri de știri care sunt blocate sau cenzurate de guvernul dvs., Dark Web-ul vă va fi util.

Dar nu vă recomandăm să faceți click și să explorați dark web-ul fără motive întemeiate.

NOTĂ: O cantitate mare de informații ce veți găsi acolo sunt înșelătorii.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!