Care sunt cele mai bune distribuții de Linux din 2018

Care sunt cele mai bune distribuții de Linux din 2018

Există distribuții de Linux pentru fiecare nișă și nevoie. Cel mai bun și mai potrivit sistem de operare Linux pentru dvs. depinde de nevoile și hardware-ul specific. Deci, care este cea mai bună distribuție de Linux pentru dvs.?

Cele mai bune distribuții Linux pentru fiecare tip de utilizator

La fel ca cele mai multe opțiuni de software non-enterprise, distribuțiile Linux continuă să evolueze. Pentru 2018, multe sisteme de operare de Linux cunoscute fac schimbări majore. În special Ubuntu, primește o revizuire masivă, inclusiv o schimbare drastică de la unitatea desktop la GNOME. Deși s-ar putea să fiți tentați să vă lipiți de o distribuție actuală, merită să schimbați sistemele de operare Linux. Deoarece securitatea a devenit o preocupare, așteptați patch-uri de vulnerabilitate în plus față de îmbunătățirile caracteristice. În plus, aproape fiecare distribuție Linux rămâne liberă pentru instalare/utilizare, deci nu există nici un motiv să nu faceți cel puțin un CD/USB live și să testați câteva sisteme de operare.

Cela mai bună distribuție Linux – Ubuntu

Când vine vorba de Linux OS pentru desktop-uri și laptop-uri, Ubuntu domnește suprem. Distro-ul bazat pe Debian a dat naștere unui număr de derivate, cum ar fi Lubuntu, Kubuntu și Xubuntu. Cu lansarea LTS, Ubuntu 18.04 LTS vine cu câteva caracteristici noi.

În Ubuntu 18.04 LTS, Canonical trece de la mediul desktop Unity la Gnome 3.28. Există, de asemenea, un impuls major de viteză și un set proaspăt de programe preinstalate, inclusiv VLC, precum și Open Software Broadcaster (OBS) pentru înregistrarea de ecran și streaming-ul jocurilor pe Linux.

În centrul său, veți găsi Linux Kernel 4.15, iar Xorg este serverul de afișare implicit. Deoarece Ubuntu 18.04 se mândrește cu un nou set de software și caracteristici, este cel mai bun “distribuitor” de Linux pentru anul 2018. Există o instalare minimă și o ediție de server revizuită. Ca atare, Ubuntu 18.04 este ideal pentru desktop-uri, laptop-uri și servere.

Link descărcare Ubuntu

Cea mai stabilă distribuție Linux – Debian

Deoarece este unul dintre cele mai vechi sisteme de operare Linux, Debian este o alegere de top în 2018 pentru stabilitate. Programele Linux cum ar fi Ubuntu beneficiază de o fundație Debian, iar Debian include o comunitate plină de viață. Prin urmare, Debian oferă un sprijin excelent.

În Debian, există câteva canale. Acestea includ testarea, stabilitatea și instabilitatea. Canalele sale stabile oferă o securitate maximă cu cât mai puține bug-uri. Deși Debian este destul de ușor de utilizat, este mult mai avansat decât Ubuntu, ChaletOS și Manjaro. Stabilitatea sa face din Debian o distibuție de Linux fantastică pentru programatori.

Link descărcare Debian

Cea mai bună distribuție Linux pentru începători – Manjaro

Linux Manjaro este foarte ușor de instalat și de utilizat. Dispunând de cerințe reduse de sistem, deține un aspect asemănător cu Windows-ul și un mediu desktop minunat.

Link descărcare Manjaro

Cea mai bună distribuție Linux pentru jocuri – Fedora Games Spin

În timp ce SteamOS ar putea fi cea mai cunoscută distribuție de jocuri Linux, Fedora Games Spin este o alegere mai bună. Pentru că vine cu un amestec de jocuri, sunteți gata să începeți să jucați nenumărate titluri, cum ar fi SuperTuxKart, The Battle for Wesnoth și Freeciv.
Din păcate, Steam, Wine și PlayOnLinux nu sunt preinstalate. Cu toate acestea, sunt ușor de instalat.

Link descărcare Fedora Games Spin

Cea mai ușoară distribuție de Linux – Lubuntu

Distribuțiile Linux sunt ideale pentru PC-uri mai în vârstă, cum ar fi netbook-urile bazate pe procesorul Atom. Lubuntu este, după cum sugerează și numele, un derivat Ubuntu. Dispune de un set complet de aplicații implicite și rulează fără probleme pe hardware-ul mai vechi. Capabil să suporte procesoarele Pentium 4 și Pentium M, Lubuntu sugerează 512 MB de memorie RAM de uz general și 1 GB de memorie RAM pentru aplicații online, inclusiv YouTube și Facebook.

Link descărcare Lubuntu

Cel mai bun Linux pentru utilizatorii de Windows – Robolinux

Robolinux facilitează trecerea de la Windows la Linux. Folosind masina virtuala inclusa (VM) Stealth VM, veți găsi o stabilitate amplă din cauza suportului Debian și o combinație utilă de software preinstalat.

Robolinux este soluția cea mai bună pentru anul 2018 dacă doriți să treceți de la Windows la Linux. Alternativ, încercați ChaletOS, care emulează aspectul Windows-ului 7, reducând în același timp utilizarea liniei de comandă necesare.

Link descărcare Robolinux

Cea mai bună distribuție de Linux pentru programatori – Fedora

Dezvoltatorii dorrsc stabilitate și securitate. Fedora este o iterație RHEL cu upgrade-uri simple și un ciclu de lansare regulat la șase luni. Fedora este incredibil de stabil, o necesitate pentru orice programator. În plus, există o comunitate înfloritoare pentru orice subiecte de asistență.

Cu toate acestea, în timp ce Fedora menține stabilitatea, acesta beneficiază în continuare de actualizări regulate. Cu un echilibru între caracteristici și fiabilitate, Fedora este una dintre cele mai bune distribuții Linux din 2018.

Link descărcare Fedora

Cea mai bună distribuție de Linux pentru copii – Sugar on a Stick (SoaS)

Doar pentru că Linux poate fi complex, nu înseamnă că trebuie să fie așa. Sugar on a Stick vizează copiii și oferă un spațiu sigur și intuitiv de a juca jocuri educaționale și de a învăța abilități de programare de bază.

Linux este un sistem de operare excelent pentru copiii care învață limbajul computerelor. Un alt sistem de operare pentru copii bazat pe Linux este Ubermix, care echilibrează ușurința în utilizare și oferă chiar suport touchscreen.

Link descărcare Sugar on a Stick

Cea mai bună distribuție de Linux pentru PC-urile single-board – Ubuntu MATE

Ubuntu MATE este un exemplu excelent pentru computerele cu o singură placă (SBC). De exemplu, Ubuntu MATE funcționează bine pe SBC, cum ar fi Raspberry Pi și Odroid XU4. Ubuntu MATE nu compromite funcționalitatea când rulează pe dispozitive mai puțin puternice, cum ar fi Pi și XU4. Mai degrabă, acest sistem de operare Linux își păstrează toate caracteristicile familiare ale Ubuntu, dar cu mediul desktop MATE.

NOTĂ: Găsirea celei mai bune distribuții Linux din 2018 necesită luarea în considerare atât a suportului hardware, cât și a necesităților. Din fericire, există o mulțime de distribuții Linux pentru fiecare nevoie. În plus, este ușor să personalizați aproape orice sistem de operare Linux pentru o construcție personalizată.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!