6 modalități de a face Windows-ul 10 să ruleze mai repede

6 modalități de a face Windows-ul 10 să ruleze mai repede

1. Repornirea computer-ului

Aceasta este cea mai ușoară metodă. Windows-ul execută mii de procese în timpul funcționării, repornirea oferindu-i computer-ului un nou start. Acesta permite ștergerea tuturor fișierelor inutile stocate în memoria RAM.

1. Apăsați tasta Windows și faceți click pe opțiunile de alimentare.

2. Selectați „Restart„.

2. Dezinstalarea aplicațiilor inutile

PC-ul dvs. vine cu o mulțime de aplicații instalate pe care nu le utilizați (acestea pot rula în fundal fără știrea dvs.) Căutați aplicațiile pe care le utilizați rar și dezinstalați-le. Această activitate va elibera mai multă memorie și va oferi spațiului PC-ului dvs. să funcționeze mai repede.

1. Click pe Start. Căutați și accesați “Control Panel„.

2. Click pe “Uninstall a program„.

3. Faceți click dreapta pe aplicația nedorită și selectați „Uninstall„.

3. Optimizarea proceselelor de pornire

Procesele de pornire sunt acele aplicații care încep să ruleze în momentul în care porniți calculator-ul. Acestea influențează timpul de încărcare și limitează viteza PC-ului dvs. pentru o perioadă chiar și după terminarea încărcării. Pentru a face ca sistemul dvs. de operare Windows să ruleze mai repede, opriți aceste aplicații să pornească urmând acești pași.

1. Lansați “Task Manager”. Apoi click pe tab-ul „Startup„.

2. Uitați-vă în lista de aplicații listate din tab-ul Startup și verificați „Start-up impact„.

3. Scopul este de a dezactiva toate aplicațiile care au un impact mare asupra pornirii. Puteți face acest lucru făcând click dreapta pe aplicație și selectând “Disable”. Dacă știți că o aplicație listată nu este necesară, dezactivați-o.

4. Ștergerea fișierelor temporare din Windows

Windows-ul stochează o mulțime de fișiere temporare. Pentru a îmbunătăți performanța PC-ul, ștergeți aceste fișiere urmând aceste instrucțiuni.

1. Căutați „disk clean-up” și lansați aplicația.

2. Va cere să selectați unitatea care urmează să fie curățată. Selectați unitatea în care aveți instalat Windows-ul și faceți click pe “OK”.

3. Următorul pop-up vă va arăta câteva opțiuni de curățare. Bifați-le după caz. Faceți click pe „Clean up system files„.

5. Schimbarea planului de alimentare

Mulți oameni vă vor spune să stabiliți un plan de alimentare mai scăzut pentru a vă menține durata de viață a bateriei (în cazul laptop-urilor), dar aceasta va afecta și viteza PC-ului. Planurile de alimentare ale Windows-ului determină într-o mare măsură cât de repede va funcționa sistemul de operare. Aceste setări controlează activitatea procesorului prin limitarea vitezei. Calculatorul dvs. rulează cel mai rapid când procesorul dvs. rulează fără limite.

1. Lansați “Control Panel”.

2. În bara de căutare tastați „Choose power plan„. Faceți click pe rezultatul căutării.

3. Setați fie „Balanced„, fie „High Performance„. Rețineți că „High Performance” este cea mai bună opțiune, dar consumă mai multă energie.

6. Utilizarea instrumentul Troubleshooter încorporat în Windows

Puteți remedia unele probleme utilizând instrumentul de depanare încorporat. Acest instrument este capabil să scaneze prin fișierele sistemului pentru a detecta problemele. După detectare, le va rezolva automat. Această acțiune vă poate mări viteza de rulare.

1. Lansați “Control Panel”.

2. În bara de căutare tastați „system maintenance„. Selectați opțiunea „Perform recommended maintenance tasks automatically„.

3. Va apărea o fereastră de tip pop-up.

4. Acordați permisiunea de administrator și executați instrumentul de depanare. Ar trebui să detecteze și să corecteze toate problemele.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!