Cateva moduri de marit viteza de lucru a pc/laptop-ului

Cateva moduri de marit viteza de lucru a pc/laptop-ului

Dacă PC-ul a devenit treptat mai lent sau brusc sa oprit pentru câteva secunde bune, motivele ar putea fi destul de multe pentru acestă „încetineală”. Task ManagerPC-ul execută aplicatii din ce in ce mai greu, deoarece ceva utilizează toate resursele lui .Un proces ar putea utiliza 99% din resursele procesorului, sau o cantitate mare de memorie ocupata cauzând incetinirea PC-ul. Pentru a afla, deschideți Task Manager. Puteți face click dreapta pe bara de Start și selectați opțiunea „Task Manager” sau apăsați CTRL + SHIFT + ESC pentru al deschide. Pe Windows 8, 8.1, și 10, noul Task Manager oferă o interfață îmbunătățită. Faceți click pe „CPU”, „Memory” și „Disk”  pentru a sorta lista de aplicații.Dacă o aplicație utilizează prea multe resurse, ați putea să-l închideti în mod normal – dacă nu se poate,  faceți click pe „End Task” pentru a forța închiderea.

SageataMulte aplicații ruleaza în fundal  sau in zona de notificare. Aceste aplicații de multe ori se lanseaza la pornirea sistemului de operare, rămân ascunse în spatele pictogramei cu săgeată din colțul din dreapta jos al ecranului. Faceți click pe pictograma „săgeată”, apoi click dreapta pe orice aplicație de care nu aveți nevoie si care rulează în fundal, apoi închideți aplicația pentru a elibera din resurse.


startup
Dezactivați programele de pornire „Startup
Cum sa faceti Boot-area mai rapida? Pe Windows 8, 8.1, și 10, există un manager de pornire în Task Manager, il puteți utiliza pentru a gestiona programele de pornire. Accesați „Task Manager” (vezi mai sus), apoi click pe la tab-ul Startup și dezactivati aplicațiile de pornire de care nu aveți nevoie.

O alta metoda este eliberarea spațiul de pe hard disk. Hard disk-urile devin din ce in ce mai mari, dar cumva ele par întotdeauna să se umple. În cazul în care hard disk-ul este aproape plin, computerul poate rula vizibil mai lent. Nu aveți nevoie de nici un software – doar trebuie executat instrumentul „Disk Cleanup” inclus în Windows.

Defragmentarea hard disk-ului este si ea o solutie, nu este necesară în versiunile moderne de Windows. Defragmentarea se face automat in fundal. Solid-state drive-urile nu au nevoie de defragmentarea tradiționala.
In cazul în care aveți un hard disk „mecanic” și tocmai ați pus o mulțime de fișiere pe unitate – de exemplu, copierea in masa a mai multor fisiere sau GB de fișiere din jocuri de PC – acele fișiere ar putea fi defragmentate. În această situație, puteți deschide instrumentul Disk defragmenter și de a efectua o scanare pentru a vedea dacă aveți nevoie de defragmentare.

Disk Defragmenter Defragmentarea

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!